Günümüzde de Kullanılan Antik Takılar

https://www.hakanmucevherat.com/sedef-ve-mavi-mineli-nazarlik-fatma-ana-eli-isim-yazilabilir-14-ayar-kolye-ucu-25cm

Günümüzde de Kullanılan Antik Takılar

Antik takılar, insanların binlerce yıldır süslenmek, güç göstermek, inançlarını yansıtmak, duygularını ifade etmek ve sanat yapmak için kullandıkları nesnelerdir. Antik takılar, farklı uygarlıkların kültürünü, sanatını, zenginliğini ve inancını yansıtan önemli tarihi belgelerdir.

 Bugün hala kullanılan antik takılardan bazıları şunlardır:

Helenistik Takılar: Helenistik dönem, M.Ö. 323-31 yılları arasında, Büyük İskender’in ölümünden sonra onun imparatorluğunu paylaşan krallıkların egemen olduğu bir dönemdir. Bu dönemde, Yunan kültürü, Doğu kültürleriyle karışarak yeni bir sanat anlayışı oluşturmuştur. Helenistik takılar, altın, gümüş, bronz, demir, cam, taş, ahşap, fildişi, kemik, kabuk, boncuk, mercan, inci, lapis lazuli, akik, ametist, oniks, yeşim, turkuaz gibi malzemelerden yapılmıştır. Takı çeşitleri arasında yüzük, küpe, bilezik, kolye, broş, halhal, toka, künye, tespih, rozet, madalya, nişan, rozet, yaka iğnesi, saç tokası, kemer, anahtarlık, saat, gözlük, piercing, dövme gibi pek çok örnek sayılabilir. Helenistik takılar, güç, zenginlik, statü, inanç, koruma, bereket, sağlık, güzellik, aşk, dostluk, hatıra, hediye, kutlama gibi pek çok anlam ve duygu ifade etmektedir. Helenistik takılar, müzelerde, özel koleksiyonlarda ve antik pazarlarda sergilenmektedir.

Urartu Takıları: Urartu, M.Ö. 9-6. yüzyıllar arasında, Van Gölü çevresinde kurulmuş bir antik krallıktır. Urartular, demir işçiliği, mimari, sanat, yazı, din gibi pek çok alanda gelişmiş bir uygarlık oluşturmuşlardır. Urartu takıları, altın, gümüş, bronz, demir, bakır, cam, taş, ahşap, fildişi, kemik, kabuk, boncuk, mercan, inci, lapis lazuli, akik, ametist, oniks, yeşim, turkuaz gibi malzemelerden yapılmıştır. Takı çeşitleri arasında yüzük, küpe, bilezik, kolye, broş, halhal, toka, künye, tespih, rozet, madalya, nişan, rozet, yaka iğnesi, saç tokası, kemer, anahtarlık, saat, gözlük, piercing, dövme gibi pek çok örnek sayılabilir. Urartu takıları, güç, zenginlik, statü, inanç, koruma, bereket, sağlık, güzellik, aşk, dostluk, hatıra, hediye, kutlama gibi pek çok anlam ve duygu ifade etmektedir. Urartu takıları, müzelerde, özel koleksiyonlarda ve antik pazarlarda sergilenmektedir.

Yıldız Az Taşlı 14 Ayar Altın Kolye 2,5 cm

 

Osmanlı Takıları: Osmanlı İmparatorluğu, 13. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar, üç kıtada hüküm sürmüş bir devlettir. Osmanlılar, siyaset, askeriyet, hukuk, eğitim, din, sanat, edebiyat, mimari gibi pek çok alanda etkili olmuşlardır. Osmanlı takıları, altın, gümüş, bronz, demir, bakır, cam, taş, ahşap, fildişi, kemik, kabuk, boncuk, mercan, inci, lapis lazuli, akik, ametist, oniks, yeşim, turkuaz, zümrüt, yakut, safir, elmas gibi malzemelerden yapılmıştır. Takı çeşitleri arasında yüzük, küpe, bilezik, kolye, broş, halhal, toka, künye, tespih, rozet, madalya, nişan, rozet, yaka iğnesi, saç tokası, kemer, anahtarlık, saat, gözlük, piercing, dövme gibi pek çok örnek sayılabilir. Osmanlı takıları, güç, zenginlik, statü, inanç, koruma, bereket, sağlık, güzellik, aşk, dostluk, hatıra, hediye, kutlama gibi pek çok anlam ve duygu ifade etmektedir. Osmanlı takıları, müzelerde, özel koleksiyonlarda ve antik pazarlarda sergilenmektedir.

Etiketler: Hakan Mücevherat altın takı, altın kolye, altın bileklikler, altın küpe, pırlanta, altın düğün setleri, altın yüzükler
Mayıs 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR